..:: lokacija ::..
..:: kontakt ::..
Translator
Serbian flagItalian flagPortuguese flagEnglish flagGerman flagFrench flagSpanish flagJapanese flag
Russian flagGreek flagDutch flagCroatian flagDanish flagFinnish flagRomanian flagSwedish flag
Norwegian flagHebrew flagSlovak flagSlovenian flagUkrainian flagMaltese flagTurkish flagHungarian flag
Slideshow
Get the Flash Player to see the slideshow.

Sokobanja

O Sokobanji

Sokobanja se nalazi u jugoistocnoj Srbiji u kotlini izmedju planina Ozren (1117m) i Rtanj (1560m) na obalama reke Moravice i nadmorskoj visini od 400m. Sokobanja je autoputem od Beograda udaljena 230km. Jedno je od najposecenijih mesta u zemlji i spada u red renomiranih turistickih centara sa najduzim tradicijom organizovanog turizma
( od 1837.god.).

Ono sto Sokobanju cini privlacnom su termo-mineralne vode, idealna nadmorska visina, umereno kontinentalna klima, cist planinski vazduh sa mnogo kiseonika i divna netaknuta priroda. Ne zna se da li je lepsi “Sokograd” ili “Lepterija” ili “Ripaljka” ili “Kalinovica” kao poznata izletista, planine Ozren i Rtanj poznate po obilju lekovitog bilja, zatim reka Moravica ili Bovansko jezero koje se nalazi u neposrednij blizini Sokobanje i jedno je od najbogatijih jezera ribom a u toku leta privlacno je i za kupace.

Bogatstvo lekovitih banjskih voda i njeni klimatski faktori pogoduju obolelim od hronicnog bronhitisa, bronhijalne asme, psihoneuroze, neurastenije, laksih oblika povisenog krvnog pritiska, hronicnog reumatizma, stanja posle povreda, hronicnih zenskih bolesti, anemije (malokrvnosti), iscrpljenosti, stanja rekovalescencije i isjasa.

Pored zdravstvenog Sokobanja ima i druge vidove turizma : sportsko-rekreativni, deciji i omladinski, lovni, eko-turizam, komercijalni, kongresni…

Sokobanja pruza gostima aktivni odmor, sport, setnju i razonodu, fitness i wellness programe, fizioterapeutske usluge, djakuzi, topli Amam koji krepi i dusu i telo. Takodje pruza bogat nocni provod u kaficima i diskotekama.

Zbog svega ovoga Sokobanja predstavlja idealno mesto za odmor i uzivanje i s pravom nosi epitet prve ekoloske opstine u zemlji i slovi za najvecu oazu kiseonika u Evropi.

Comments are closed.